Maurits Draijer

Terug naar START

 

Maurits Draijer studeerde Docent Muziek en hoofdvak klassiek zang met minor jazz aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Tijdens en in de jaren na zijn studie was hij solist in opera, oratoria en muziektheater.

Al tijdens zijn studie solozang werd door artsen een asymmetrische stemsluiting geconstateerd. Helaas bleek er via de reguliere wegen geen oplossing voor dit stemprobleem.

Hij legde zich toe op het onderzoeken van functionaliteit van de natuurlijke, gezonde zangstem middels de technieken voor klassiek, jazz, pop en musical. Vier jaar later bleek Maurits de aanwezige asymmetrie, tegen de verwachtingen van de specialisten in, op eigen wijze te hebben opgelost. Dit bleef niet onopgemerkt: sindsdien werkt Maurits samen met kno en lopogedie  in Voorburg en Rotterdam en geeft hij pre- en postoperatieve training voor het herstel van de zang- en spreekstem.

Maurits ontwikkelde dankzij het proces een grote kennis van lichaamsreflexen, spiergedrag en stemfuncties. Hij creëerde een uniek visueel lesmodel op basis van zijn bevindingen en ontwikkelde deze door tot de methode voice construction®.

In zijn praktijk Zangstudio Voorburg traint Maurits liefhebbers en professionals volgens de  universele principes van voice construction® in alle stijlen.

 

 

Terug naar START